Pirkkala-Linnainmaa -raitiotieallianssin hankinta käynnistetty – Proviko Tampereen Raitiotie Oy:n hankintakonsulttina

Pirkkala-Linnainmaa raitiotien linja. Kuva: Tampereen Raitiotie Oy

Tampereen Raitiotie Oy on käynnistänyt ehdollisena Pirkkala-Linnainmaa -raitioyhteyden toteutussuunnittelua ja rakentamista koskevan hankinnan. Hankinnan toteuttaminen edellyttää sekä Tampereen kaupunginvaltuuston että Pirkkalan kunnanvaltuuston myönteisen päätöksen toteutussuunnittelun aloittamisesta huhti- ja/tai toukokuun 2023 lopulla. Hankintailmoitus on julkaistu Hilma:ssa osoitteessa: https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/83671/notice/124297/overview

Hanke tullaan toteuttamaan allianssimallilla, jossa valittava sopimuskumppani toteuttaa hankkeen suunnittelun ja rakentamisen yhteistoiminnassa Tilaajan kanssa, jakaen hankkeeseen liittyvät riskit ja mahdollisuudet. Kehitysvaiheen ja toteutussuunnittelun on tarkoitus alkaa syksyllä 2023. Tampereen kaupungin ja Pirkkalan kunnan valtuustot päättävät rakentamisvaiheeseen siirtymisestä kehitysvaiheen päätteeksi. Tavoiteaikataulun mukaan toteutussuunnittelu valmistuisi syyskuussa 2024, jolloin rakentamispäätös voitaisiin tehdä lokakuussa 2024.

Proviko toimii hankkeessa Tampereen Raitiotie Oy:n hankintakonsulttina yhteistyössä Frontia Asianajotoimisto Oy:n kanssa.

Tutustu hankkeeseen: https://www.tampereenratikka.fi/suunnittelu/pirkkala-linnainmaa/

Mikko Vesamaa