Proviko rakennuttajakonsultiksi Vt6 Korian kohta -hankkeelle

Kuva: Väylävirasto

Proviko Oy on valittu Vt6 Korian kohta -infrarakentamishankkeelle rakennuttajakonsultiksi. Konsulttisopimus kilpailutettiin helmikuussa. Proviko vastaa toimeksiannossa hankkeen rakennuttamispalveluista, kuten työmaavalvonnasta ja turvallisuuskoordinoinnista.

Hankkeen urakkasopimuksen kilpailutus oli jo käynnistetty alkuvuodesta 2023, mutta se keskeytettiin saatujen tarjousten korkeiden hintojen takia. Kilpailutus pyritään käynnistämään uudestaan loppukesästä.  Kevään ja alkukesän aikana hankkeen lähtötietoja tarkennetaan lisäpohjatutkimuksilla ja uuden maastomallin mittaamisella. Hanke tullaan toteuttamaan STk-muodolla, jossa päätoteuttaja vastaa rakentamissuunnittelun ja rakentamisen lisäksi kehitysvaiheesta. Päätoteuttaja kehittää hanketta yhdessä tilaajan kanssa kehitysvaiheen aikana ennen varsinaisen suunnittelun ja rakentamisen käynnistämistä.

Valtatie 6 on yksi Kaakkois- ja Itä-Suomesta pääkaupunkiseudulle ja rannikon satamiin suuntautuvan liikenteen pääyhteyksistä. Tie on Kouvolan kohdalla turvaton ja laatutasoltaan poikkeava. Liikennettä haittaa erityisesti huonokuntoinen valtatiesilta Kouvolan länsipuolella. Lahti–Kouvola-radan kanssa risteävä Korian ylikulkusilta uusitaan ja samalla parannetaan valtatietä sillan molemmin puolin yhteensä noin 2 kilometrin matkalla vastaamaan päätieverkon laatutasoa.

Hankkeen kotisivut: https://vayla.fi/vt-6-korian-kohta

Mikko Vesamaa