Vt3 Hämeenkyrönväylä otettiin käyttöön eilen 30.11.2022

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka leikkaamassa juhlanauhaa. Kuva: Tommi Varsala

Kehitysvaiheen sisältävällä suunnittele- ja toteuta -mallilla (STk) toteutettavan hankkeen rakentaminen alkoi loppukesästä 2020 ja uusi osuus valtatiestä 3 avattiin liikenteelle 30.11.2022, eli noin vuotta aiemmin etukäteen suunnitellusta aikataulusta. Hankkeessa rakennettiin noin 10 kilometriä uutta 2+2 kaistaista, keskikaiteellista ja valaistua valtatietä sekä 11 uutta siltaa, kolme eritasoliittymää sekä kolmekilometriä kävelyn ja pyöräilyn väyliä ja merkittävä määrä meluesteitä.

 

Tämän viikon maanantaina 28.11.2022 pidetyssä avajaisseminaarissa puhuivat muun muassa Väyläviraston pääjohtaja Kari Wihlman, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka, Hämeenkyrön kunnanjohtaja Antero Alenius, Pirkanmaan ELY-keskuksen liikenne- ja infrastruktuurialueen ylijohtaja Juha Sammallahti sekä hankkeen urakoitsijana toimineen Destia Oy:n toimitusjohtaja Tero Kiviniemi.

 

Proviko on toiminut syksystä 2020 lähtien hankkeessa rakennuttajakonsulttina ja valvojana, ja työt hankkeella jatkuvat vielä syksyyn 2023.

Mikko Vesamaa