Proviko hankinta-asiantuntijaksi Helsingin Sataman Länsiprojektiin

 

Kuva: Helsingin Satama

 
 

Helsingin Sataman kehittämisohjelma ja Länsiprojekti

Helsingin Sataman kehittämisohjelma on kaupunginhallituksen hyväksymä pitkäaikaissuunnitelma, jonka taustalla on kaupunginvaltuuston päätös satamatoimintojen uudelleenjärjestelyistä ja satama-alueiden maankäytön lähtökohdista Eteläsatamassa, Katajanokalla ja Länsisatamassa.

Helsingin Sataman kehittämisohjelman Länsiprojekti koostuu kolmesta osaprojektista: satamatunnelista, joka on Länsisatamasta Länsiväylälle johtava kaksisuuntainen raskaan- ja henkilöautoliikenteen väylä, laituri- ja kenttäalueiden kehittämisestä, jonka myötä Länsisataman laiturialuetta laajennetaan ja laitureita uusitaan sekä uudesta T1-terminaalirakennuksesta, joka korvaa nykyisen purettavan Länsiterminaali 1:n. Uudesta terminaalista muodostetaan palvelukokonaisuus matkustajien lisäksi myös Jätkäsaaren asukkaille ja muille toimijoille.

Proviko hankinnan asiantuntijana Länsiprojektissa

Hankinta-asiantuntijaksi valitun Proviko Oy:n tehtäviin kuuluvat Länsiprojektin ja sen osaprojektien hankintojen toteutumisen ja laadun hallinnointi, ohjeistus ja valvonta yhteistyössä Helsingin Sataman kanssa. Samalla Proviko Oy osallistuu hankintojen valmisteluun ja varmistaa, että ne täyttävät hankintojen laatuvaatimukset ja torjuvat harmaata taloutta.

”Länsiprojekti on erittäin mielenkiintoinen hanke ja samalla meille innostava mahdollisuus olla mukana elinvoimaisen pääkaupungin kehittämisessä. Näin merkittäviä hankekokonaisuuksia tulee vastaan vain harvoin”, sanoo Provikon hallituksen puheenjohtaja ja projektipäällikkö Hannu Kokkonen.

Lisätietoja kehittämisohjelmasta ja Länsiprojektista Helsingin Sataman nettisivuilta: https://www.portofhelsinki.fi/uudistamme-satamaa/sataman-kehittamisohjelma/

 
 
Mikko Vesamaa